recepten


Apericon Violet Kiss


* 30 ml Apericon

* 5 braambessen

* 1tl rietsuiker

* 20 ml viooltjessiroop

* 30 ml limoensap

* 20 ml cointreau



Muddle de braambessen met rietsuiker.

Voeg het ijs toe en meng het met de rest van de ingrediënten.




Afwerken met munt en braambes.


Apericon Crazy


* 5 cl Apericon

* 2 cl sinaasappel

* 3 cl limoensap

* 1 cl rietsuiker

* 3 cl veenbessensap

* Aanvullen met cava



Voeg alles toe aan de shaker buiten de cava.

Vul aan met ijsblokken en shake 20sec. Voeg de cava toe.


Afwerken met sinaasappelschil en munt.

Apericon Spritz


* 10 cl Apericon

* 10 cl cava of chamapgne

* 5 cl spuitwater



Voeg de Apericon toe aan het glas.

Vul aan met ijsblokken en voeg de cava/champagne en spuitwater toe.




Afwerken met sinaasappelschil.


Apericon Fruity


* 30 ml Apericon

* 3 aardbeien

* 1 tl rietsuiker

* 20 ml passievruchtsiroop

* 30 ml gin

* 50 ml sinaasappelsap

* sprite


Muddle de aardbeien met rietsuiker.

Voeg de Apericon, passievruchtsiroop, gin & sinaasappelsap toe .

Vul het glas met ijs en vul aan met sprite.


Afwerken met een stukje sinaas en aardbei.


Apericon Cointreau


* 3 cl Apericon

* 3 cl limoensap

* 2 cl suikersiroop

* 3 cl cointreau

*40 cl veenbessen sap




Meng de Apericon, limoensap, suikersiroop en cointreau in een glas met ijs. Aftoppen met het veenbessensap.


Afwerken met sinaasappelschil en munt.

Apericon Mojito


* 5 cl Apericon

* 4 cl suikersiroop

* 5 cl limoensap

* sprite


Snij een limoen in stukken

Doe voldoende munt in het

glas. Voeg 1 gram rietsuiker

toe. Plet alles.

Voeg de Apericon toe aan het glas samen met de

suikersiroop en limoensap

Vul aan met crushed ice, roeren en aftoppen met Sprite voor het beste resultaat.

Afwerken schijfje limoen en muntblaadjes.


Apericon Mule


* 50 ml Apericon

* 20 ml gembersiroop

* 20 ml limoensap

* 70 ml appelsap

* Gingerale

* 50 ml sinaasappelsap



Voeg alles toe in de shaker behalve de gingerale en vul aan met ijsblokken. Shake gedurende 15 seconden.

( Zeef ) deze in een glas met crushed ice en vul aan met gingerale.


Afwerken met een schijfje sinaas, appel en gember.


Apericon Secret


* 5 cl Apericon

* 2,5 cl grenadine

* 2,5 cl limoensap

* 20 cl fanta




Voeg de Apericon , grenadine en limoensap toe aan het glas. Vul op met crushed ice

Meng en voeg de fanta toe.



Afwerken met een schijfje limoen.

andere opties:



* Puur op ijs


* Warm te drinken als glüh con


* Royal: Apericon met cava/champagne/prosecco


* Apericon met witte wijn


* In combinatie met bier


* Aperoni:  2,5 cl Apericon, 2,5 cl gin en 2,5 cl Vermouth

unsplash